Browse By

Nieuwe DSM-5 concept online

DSM-V komt uit in 2013. Een concept hiervan staat nu al online:

ADD en ADHD vallen onder de werkgroep “ADHD en Disruptive Behavior Disorder”. De toon is weer gezet!

http://www.dsm5.org/MeetUs/Pages/ADHD.aspx

Het blad Deviant september 2011 wijdde een goed artikel aan de nieuwe DSM.

Pleun van Vliet schrijft hierin dat de schrijvers van de DSM nu nog steeds voor de helft zijn gekoppeld aan de pharmaceutische industrie. Ook plaatst hij vraagtekens bij uberhaupt het gebruiken van medisch en wetenschappelijk aandoende terminologie, terwijl van sommige aandoeningen toch geen empirisch bewijs is geleverd.

In de nieuwe DSM  is een nieuwe, zogenaamde ”dimensionele’ aanpak waardoor je alle aandoeningen volgens een puntenlijst wel of niet hebt, maar ook een beetje kunt ADD hebben. Je hoeft niet meer op alle punten in de vragenlijst te scoren.

Zo ontstaat er een nieuwe categorie ”ADD-nos”  (ADD-achtigen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam