Browse By

Kijk uit voor onjuiste folders bij apotheek

Ritalin niet altijd doorslikken tijdens de vakantie: een pauze ergens in het jaar is verplicht.

Ritalin niet altijd doorslikken tijdens de vakantie: een pauze ergens in het jaar is verplicht.

In de vakantie tijd moet je soms een doktersverklaring vragen om de Ritalin of andere Methylfenidaten en adhd medicijnen over de grens te krijgen.

Soms geeft de apotheek je nog een mooie kleurenfolder mee. In sommige van die folders staat echt foutieve informatie die regelrecht tegen Europese regelgeving ingaat. Hieronder een ingescande folder. Kwalijk is dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg en wetenschapper Jan Buitelaar hun medewerking verleenden aan deze folder die afkomstig is van het commerciële medicijnenbedrijf Janssen-Cilag B.V.

Onjuist is de oproep om tijdens de vakantie niet te stoppen met de medicijnen en ze gewoon door te slikken. Volgens de EMEA richtlijn, de Europese richtlijn die ook voor Nederland bindend geldig is, moet nu juist verplicht elk jaar minimaal twee maanden gestopt worden met medicatie als Ritalin en andere methylfenidaten.
EMEA richtlijn

folder ritalin vakantie Apotheek Koert aan de Biltstraat te Utrecht heeft de folder inmiddels al weggegooid. De vraag is of ook andere vakantie folders voor methylfenidaat bij andere apotheken in het land nog steeds worden verspreid. Wilt u folders die u aantreft bij uw apotheek als u methylfenidaat afhaalt, inscannen en naar addhoc.nl sturen? Bij voorbaat dank! info@addhoc.nl

2 thoughts on “Kijk uit voor onjuiste folders bij apotheek”

  1. Pingback: Gezondheidsraad: adhd diagnostiek is subjectief | Addhoc.nu
  2. Trackback: Gezondheidsraad: adhd diagnostiek is subjectief | Addhoc.nu
  3. Pingback: Concerta verboden door Europese autoriteit Sandra Kooij negeert CBG | Addhoc.nu
  4. Trackback: Concerta verboden door Europese autoriteit Sandra Kooij negeert CBG | Addhoc.nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam