Browse By

Vier verzekeraars weigeren adhd-ers aanvullend

geldpillenVolgens de site zorgwijzer.nl is heb je een aanvullende verzekering nodig in 2015 om adhd medicijnen vergoed te krijgen, alleen kortwerkend Ritalin zit nog in de basis. Maar: juist voor deze aanvullende verzekeringen worden soms adhd-ers geweigerd middels de zogenaamde ”medische acceptatie”: Een brandend huis kun je niet verzekeren, voor iemand van wie al bekend is dat hij adhd heeft, is bij vier verzekeraars geen plek. Deze weigering geldt ook voor alle chronisch zieken en zelfs voor ex-kanker patienten!

Lees ook artikel op Medisch Contact ”Hogere premie adhd bij Achmea” en op de Impulswebsite Dossier Verzekeringen

De verzekeraars met een ”medische acceptatie” zijn volgens de site Independer:
ONVZ, De Amersfoorste, Zilveren Kruis, Avéro Achmea.

Als je op de valreep nog snel digitaal een aanvullende verzekering wilt afsluiten, kun je de tijd besparen door het niet bij deze vier te proberen.
Je kunt ook uit solidariteit je verzekering bij hen opzeggen: het is onethisch wat ze doen.

Andere verzekeraars zouden geen selectie meer hebben aldus Independer. Nou ja, met uitzondering van de tandarts verzekering dan. Daarvoor worden de mensen die hem het meest nodig hebben geweigerd ook bij de anderen.

Als je niet meer op tijd een aanvullende verzekering meer weet te bemachtigen dan heeft dit als gevolg dat je de medicijnen zelf moet betalen of alleen maar kortwerkende ritalin krijgt. Maar: sommige adhd medicijnen zijn niet extreem duur: bij lage doseringen zou het zelfs nog op hetzelfde neer kunnen komen als je het per maand uitrekent. Elke verzekeraar rekent ook weer een ander eigen risico bedrag en of bepaalde medicijnen daar onder vallen. Zorgwijzer heeft het in een schema gezet

Ook voor dyslexie verandert er veel:
Vanaf 1 januari 2015 wordt de jeugdhulpverlening overgedragen naar de gemeente. En dan zit een dyslexie test en therapie bij kinderen niet meer in het basispakket, maar nog wel in het aanvullende pakket.

Hoe gemeenten de nieuwe verantwoordelijkheden voor jeugd en ouderen gaan organiseren weet niemand, maar een ding is zeker: je hebt er in ieder geval een aanvullende verzekering bij nodig. Laten we hopen dat er mooie centra komen in elke gemeente waar deskundigheid over breindiversiteit zoals dyslexie adhd add en autisme samen komen!

  • Het doelgroepen beleid van verzekeraars is sinds kort bij wet verboden.
  • Vrije artsenkeuze is nog onder debat.
  • Weigeren van chronisch zieken bij verzekeraars gebeurt nog steeds in Nederland terwijl discriminatie toch in onze eerste grondwet verboden is. Daarom is het belangrijk dat ook de gezonde consument weigert een verzekering af te sluiten bij een van de vier verzekeraars: wij weigeren hen! ze komen niet door onze acceptatie test!
  • Het koppelen van medische bestanden en de invoer van het EPD (electronisch patienten dossier) is een andere actuele ontwikkeling die een rol speelt. Hoe weet een verzekeraar dat je een ”brandend huis” bent? Uit je vertrouwelijke medische dossier.

De macht van verzekeraars is een grens overschreden, we moeten een stap terug!

weet u meer over dit onderwerp: vul uw reactie hieronder in, met links naar sites
persoonlijke verhalen ook welkom!

(hieronder onbegrijpelijk plaatje van independer weblog)

zorg-statistiek-steunzolen

One thought on “Vier verzekeraars weigeren adhd-ers aanvullend”

  1. Pingback: NvvP stuurt brandbrief naar minister over privacy patientgegevens | Addhoc.nu
  2. Trackback: NvvP stuurt brandbrief naar minister over privacy patientgegevens | Addhoc.nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam