Browse By

Onverwachte bijwerkingen adhd medicijnen. Patientenvereniging staat voor dilemma.

Impulsleden worden in een extra vergadering op 17 oktober 2015 bijeengeroepen om te spreken over de impact van de bijwerkingen enquete. De bijwerkingen zijn ernstiger dan gedacht.

Twee van de 848 mensen die de enquete terugstuurden, meldden dat ze een psychose hadden gekregen van adhd medicatie.

Adhd patientenvereniging Impuls heeft onder haar eigen leden een enquete verstuurd om zo de bijwerkingen in kaart te brengen van diverse adhd medicijnen. Lareb (het landelijke medicijn bijwerkingen centrum) heeft het onderzoek uitgevoerd.

Hoewel de bijwerkingen al drie maanden geleden op een psychiater netwerk-meeting besproken zijn (zie hieronder de Powerpoint), is er nog steeds geen persbericht verstuurd, of een officieel onderzoeksverslag gepubliceerd.

Publiciteit omtrent adhd medicijn bijwerkingen is een heet hangijzer omdat Concerta om die reden niet vergoed wordt (zie art. Brandpunt vorig jaar). Daarbij is het constant ter discussie stellen van medicatie nadelig voor mensen die echt niet zonder kunnen en hun medicatie alsmaar moeten bevechten.

Geen medicatie geeft ook bijwerkingen.

Een tweede punt op de agenda van de extra ledenvergadering is de bespreking van de nieuwe richtlijn van de NvvP (Nederlandse Vereniging voor Psychiaters). Op deze site later een recensie van de Richtlijn met zinnen als: “onbehandelde adhd leidt tot criminaliteit en ongelukken”. Maar dat de NvvP op ramkoers is met de doelgroep is geen nieuws.

Hieronder de powerpoint presentatie tijdens de 39ste netwerkmeeting van de NvvP, van dhr. r. Pereira eind juni 2015. Met dank aan adhdnetwerk.nl

Enquete1

Enquete2

Enquete3

Enquete4

Enquete5

 

Enquete6

Enquete7

Enquete8

Enquete9

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam