Browse By

Tygo Gernandt test zijn adhd gehalte in Pavlov

TygoGernandtSexyArme Tygo moet op tijd naar bed zonder smartphone en mag geen drugs meer, om zo zijn bioritme te redden………

Het tv programma Pavlov testte wekelijks het brein van een bekende Nederlander en op 16 december 2011 werd adhd meetbaar gemaakt, met tweevoudig Gouden Kalf winnaar Tygo Gernandt als proefpersoon.  De onderzoekers van de Radboud universiteit vinden twee van de vier ad/hd genen in zijn bloed en meten een hoge impulsiviteit. Maar de MRI scan zegt dat zijn beloningssysteem heel gewoon is en geen extra prikkels nodig heeft.

Ondanks het feit dat iedereen hem een typische adhd-er vindt, blijkt hij dat maar half te zijn. De slaaptest is wel heel duidelijk. Zijn slechte slaappatroon en een dramatisch laag melatonine gehalte verklaart veel meer zijn focus en gedrag. Wat goed nieuws is, omdat melatonine een hormoon is en dus meer te beinvloeden dan genen.

TygoGernandtTelefoon

Bekijk hier PAVLOV uitzending met Tygo:

http://www.npo.nl/pavlov/16-12-2011/NPS_1188074

Tygo’s casus is interessant omdat al vaker geopperd is, dat slechte slaap eigenlijk veel vaker de oorzaak is van slechte concentratie en dat men veel te snel grijpt naar de diagnose adhd en de pillenpot.

Of wordt adhd niet veroorzaakt maar wel verergerd door slechte slaap?

Pavlov maakte in totaal 43 afleveringen: Bekijk ze allemaal!

  • Hoe meet je de Synesthesie van Paul Rubbering?
  • Hoe ziet de Talenknobbel van Victoria Koblenko eruit? (spreekt vijf talen vloeiend)
  • Hoe Muzikaal is Jan Kooijman?
gargamel

De stem van Gargamel is een van de vele creaties van Tygo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam