Browse By

Richtlijn medicatie ADD eindelijk op schrift
download de pdf

saddOp de Facebookpagina van sadd.nl staat een eurofisch bericht van Karin Windt, voorzitter en oprichter van Stichting ADD (de grootste en oudste landelijke patienten vereniging voor ADD).

“Het voelt het als een kleine aardverschuiving: Vanaf vandaag zijn er eindelijk medicatie richtlijnen beschikbaar, speciaal voor mensen (kinderen en volwassenen) met ADD! De richtlijnen zijn essentieel, voor zowel patiënten als voor behandelaren. Er zijn een aantal opvallende punten in opgenomen zoals: “accepteer geen bijwerkingen van medicatie” en “als het kind een zombie wordt gaat er iets verkeerd, dit mag niet voorkomen”. Ook is de aangeraden dosering anders dan in de regel wordt aangenomen aan de hand van bijsluiters en op basis van gewicht. Verder worden er alternatieven geboden voor Ritalin”.

Bij adhd en add is nooit de gewone medische gang van zaken gevolgd.  Zoiets als een richtlijn, normaal gesproken standaard, was er niet, ondanks aandringen van de patientenvereniging sadd.nl.

Degene die nu toch deze poging waagt is Rob Rodrigues Pereira. Hij werkt bij ZBC kinderpraktijk Hilligersberg Schiebroek in Rotterdam en is coördinator bij het Nederlands Signalerings Centrum Kindergeneeskunde bij TNO in Leiden.

De richtlijn kunt u in pdf downloaden via Facebook van sadd., of via Levente.nl
Of download hier: ADD en medicatie, augustus 2014 (1)

Lees de nieuwe column van Karin Windt over ADD in het komende nummer van Counselling Magazine, van 25 november 2014. Het is een speciaal themanummer over Ontwikkelingsstoornissen). U kunt een gratis proefnummer aanvragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam