Browse By

Freek Vonk gebeten door een haai

Freek kan zijn duim nog omhoog doen. (De andere hand ook)

Freek Vonk is vandaag ontwaakt uit een drie uur durende narcose, in een ziekenhuis in Miami.  Hoewel de chirurg honderd hechtingen nodig had om zijn bovenarm  weer aan elkaar te rijgen, blijkt Freek er wonderbaarlijk goed vanaf te zijn gekomen: er zijn geen spieren doorgesneden en hij kan nog al zijn vingers bewegen.

Zodra hij ontwaakte uit zijn narcose is hij direct over deze primeur gaan schrijven op zijn Facebook account waarbij hij de engste foto’s van de wond niet plaatst, rekening houdend met zijn jonge publiek. Om het hele verhaal te lezen worden we doorgelinkt naar zijn eigen online magazine wildvanfreek.nl. In het maartnummer van zijn maandblad komt pas het hele verhaal. Wild van Freek is een informatief maandblad over dieren in het wild, voor kinderen vanaf 7 jaar. De bioloog schroomt niet zijn eigen pijnlijke verhaal te gebruiken als Scoop.

Dr. Vonk werd gebeten door een Caribische Rifhaai nabij het eiland Bimini in de Bahama’s. Hij deed hier onderzoek naar deze haaien samen met andere biologen van het Shark Lab.

Maar…. wat voor onderzoek doet het Shark Lab precies?

Volgens de site van Biminisharklab.com lopen er diverse onderzoeken, waaronder wel een heel intrigerende: De samenhang van ecologie met de persoonlijkheden van haaien.

Ik ben benieuwd hoe de persoonlijkheid van de haai die Freek te grazen nam,  omschreven zal worden in het onderzoek.

Zelf schrijft Freek dat de haai ”per ongeluk” een hap nam uit zijn arm.  De onderzoeker begaf zich in een haaien territorium, dat ecologische bedreigd wordt. Uit eerder onderzoek van de Bimini Shark Lab bleek dat haaien minder jagen op bedreigde prooien om zo hun toekomstige voedsel niet op te maken. (PS: Biologen zijn in het gebied niet zeldzaam.)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam