Browse By

Herpes + melk + D-tekort = Multiple Sclerose

Vakblad Psyche en Brein ligt dit kwartaal in de boekhandel met een wel heel spraakmakend interview met viroloog Harald Zur Hausen.  Onderaan deze pagina een snapshot ervan. Koop voor het volledige artikel het blad in de winkel.

Veel mensen hebben stoffen als het herpes virus en viraal-koemelk-DNA (!?) in hun bloed, maar merken daar vaak niets van, omdat vitamine D de groei ervan onderdrukt. Maar: zodra de persoon een vitamine D tekort krijgt, kunnen deze virussen in het bloed oplaaien.

Hoogleraar Harald zur Hausen, (Nobelprijs 2008) komt nu met deze hypothese, die op grotere schaal verder onderzocht moet worden:

Als cellen door zowel het herpes-virus als door viraal-koemelk-dna tegelijkertijd geinfecteerd zijn, en het bloed onvoldoende vitamine D bevat, dan ontstaan er ontstekingen die de oorzaak zijn van MS.

Dertig jaar geleden werkte prof. Zur Hausen samen met Georg Bauer op de universiteit van Freiburg. Daar ontdekte dr. Bauer al dat vitamine D de groei van herpes in het bloed onderdrukt. Prof. Zur Hausen combineerde deze bestaande kennis met recente ontdekkingen. Zo vond hij tijdens een darmkankeronderzoek bij toeval een vreemde aanwezigheid van koemelk-dna in het bloed van MS patienten. Dit zou alleen via een virus in het bloed kunnen zijn gekomen.

SNAPSHOT pdf scan deel interview: HausenPsyche&Brein


Hersenonderzoek ontdekt Vitamine D. Steeds meer onderzoekers komen op het idee om te kijken of een D tekort verband houdt met hun onderwerp. Zo ontdekten onderzoekers van de Erasmus universiteit eind vorig jaar dat zwangeren met een D tekort tweemaal zo vaak autistische kinderen krijgen: Ook hier blijkt voldoende vitamine D in het bloed te beschermen tegen een latente aanwezigheid (in dit geval autistische aanleg). Wie weet welke manifestaties nog meer worden verhinderd door dit veelzijdige prohormoon?

 

 


Nawoord overpeinzingen van addhoc:

BREINMIST EN DOPAMINE Volgens prof. Holick is de mens erop gebouwd dat we minimaal vier uur per dag buiten zijn. En dus niet het kwartiertje per dag dat je vaak hoort. Een kwartier zon per dag maakt alleen genoeg D aan om geen Engelse ziekte te krijgen (botvergroeiing) maar vitamine D is ook nodig bij neurotransmissie en bij het immuunsysteem.  Bij een tekort aan D in het bloed moet het lichaam kiezen tussen het aanwenden van het weinige D voor het lichaam (immuunsysteem), of voor de geest (neurotransmitters): het lichaam zal dan prioriteit krijgen. Immers: als het immuunsysteem meer D nodig heeft is er blijkbaar gevaar en zal D voor de hersenen moeten wachten. Bij chronische aanslagen op ons immuunsysteem zoals langdurige virale infecties als Pfeiffer of Lyme komen de hersens alsmaar niet aan bod als men ook jarenlang te weinig D in het bloed heeft . Met ‘brainfog’ /breinmist als gevolg. Anderen zeggen dat deze breinmist een gevolg kan zijn van beginnende hersenontsteking (met net zoals hierboven het eindstation MS! slik). Dr. Rhonda Patrick zegt dat ontsteking je dopamine en serotonine niveau’s in je brein verlaagt.

OPLADEN Het lichaam kan een voorraad van een jaar aan D aanleggen. Bij bloedmetingen spreekt men van een tekort bij waardes onder de 50, en van ‘uitputting’ bij een D onder 25. Heeft u eenmaal een D uitputting dan voelt u zich erg moe en cognitief niet sterk. U begint het bij punt 5 pas te voelen maar dit punt komt als laatste aan bod bij suppletie: Vitamine D is de grondstof van verschillende systemen die op volgorde van prioriteit wordt aangevuld. Die volgorde zou er misschien zo uit kunnen zien:

  1. voorraad aanvullen
  2. botten
  3. immuunsysteem
  4. allerlei andere stoffen zoals hormonen, insuline
  5. neurotransmitters

Dit prioriteiten systeem van het lichaam verklaart de hoge ‘oplaad’-doseringen die men krijgt bij een D onder 25. En de lange duur van vitamine kuren: het duurt maanden voor u beter bent. Dit is de reden dat gewoon een kwartiertje buiten per dag en een keer vis per week NIET voldoende is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam