IQ krachttraining. Van Ron Bracey

IQkrachttrainingLeuk boekje voor maar 5,- : Veel waar voor je geld.

Bracey Ron is een Britse klinisch psycholoog die ook TheUrbanPsychologist.com oprichtte, een bureau dat zich richt op assessment (tests die laten zien voor welk werk je geschikt bent).

Hoewel de ondertitel suggereert dat het hier om een werkboek gaat met oefeningen om slimmer te worden,  staan er weinig oefeningen in. Toch ben ik niet teleurgesteld: de meeste concepten lenen zich niet voor simpele multiple choice vragenlijsten. Zoals een oefening voor ”tweezijdig denken”, of: deductief redeneren.

Elk hoofdstuk beschrijft een andere vorm van intelligentie. De IQ test is nog maar het eerste hoofdstuk. Daarna volgen zaken als metacognitie, het grote geheel zien, strategisch denken, motivatie of aanpassingsvermogen. En natuurlijk emotionele intelligentie.

Sterk punt in dit boek is dat ook de relatie met anderen besproken wordt in het laatste hoofdstuk:  feedback van je omgeving, goed kunnen luisteren, grenzen stellen en: goed genoeg zijn.

Want het gaat er niet om wat je hebt, maar wat je ermee doet.