Viva Column ADD

beeld door ditcgypc op Flickr

beeld door ditcgypc op Flickr

Lees hieronder de Viva column over ADD ingescand als pdf.

De wekelijkse rubriek “Verborgen Gebreken” in de Viva ging afgelopen week (week 49), over ADD. Vandaag laatste dag in de winkel.

Zo herkenbaar! … slik :(

Freelance redacteur “Laura”, 37 jaar leeft tussen discipline en chaos. Aan de ene kant houdt ze de teugels strak van een minimalistische ordening van huis en eigen bedrijf, maar dan komt er steeds weer die chaos om de hoek kijken.  Ze heeft een succesvolle freelance praktijk maar staat af en toe een dag te vroeg op Schiphol en haar fiets wordt gestolen omdat ze hem vergeet op slot te zetten.

Taboe

Wel jammer dat zulke verhalen nog steeds anoniem in een column geschreven moeten worden. Zou ze haar echte naam eronder zetten, dan zou dit haar opdrachtgevers kosten. Anno 2013 toch nog steeds een groot taboe om je psychische zwakheden te uiten. De hulpverlener uit haar verhaal is ook onwetend: Hij verbaast zich erover dat ze in haar werk succesvol is, en toch echte ADD heeft. ….. hier nog een wereld te winnen dus..

Lees hieronder de column!

vivacolumnADDweek49-2013